Smile ~You and Me~ || A mosoly, mely összeköt bennünket [Official Hungarian Page]
Lelkünk szilánkjai

A Smile ~You and Me~ játéksorozatunk darabjai. Ezzel indult a honlap 2010-ben és nem úgy néz ki, mintha a végéhez közeledne. Karakterek sorra jönnek, ötletek folyamatosan születnek és már egy alternatív múltba is belevágtunk.

Smile ~You and Me~ Amerika. Seattle. Az előbb említett város a játékunk helyszíne, legalábbis névileg. Ez a város már rengeteg karaktert, élettörténetet foglal magába. Több, mint 6 éve kezdtük, akkoriban egy gazdag testvérpár, Amber és Susan köré építettük a játékot, később pedig kibővült, mint ahogyan azt a karakter menüben is látni lehet.

Toluca Lake Prison. Egy sokat megélt fegyintézet, amely 1840-től működik Seattletől néhány km-re. Jelenleg Christian és Andrew életét követi nyomon elsősorban, fűszerezve számtalan karakterrel és bonyodalommal. Ezt a szálat 2013-ban kezdtük el~

Aneloth ~ A mi mesénk. A világunk, amit évek óta építgetünk, új megvilágításba kerül: mi lett volna, ha a karaktereink sok-sok évvel a jelenkorunk előtt élnek? A bagázs így került vissza egy régi, alternatív, általunk kitalált világba, ami nem más, mint az: Aneloth kor.

 
Szétszórt szilánkok

Szintén a mi játékaink, csak ezt az oldalt már kinőtték és saját terepre, birodalomra vágytak. Többféle stílus, sokszínű karakterek, élvezetes játékok. Ezek jellemzik az alábbiakat.

Hanabi* ahol a mi tüzijátékunk tölti be a sötét éjszakát. Egy aloldal, ami a négy fórumos játékunknak ad otthont: Imperishable Night, egy fantasy történet; Elysium, ahol két fiatal detektívest játszik; Starry Sky, melynek az űr a helyszíne és két lány kalandjait hivatott bemutatni; és végül a Scarlet Shymphony, ami Bradfordba kalauzol el minket, egy vámpírok sújtotta városba, ahol vér áztatja az utcákat...

Frozen Memories. Ravenhill egy olyan város, ahol örökké havazik. Színteret nyújt számtalan karakternek, akiknek az életét nyomon követheti bárki. A megfagyott szíveket olykor nehéz felolvasztani, de ha kitartó valaki, akkor nagyszerű dolgokat érhet el!

 
Aforizma

Martinez: "Trying to forget someone you love is like trying to remember someone you never met."

Reika: "There's this boy and he always makes me smile, no mater how bad I feel."

 
Lelkünk kapuja
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Madárkák
Indulás: 2006-12-21
 

Szerepjáték
Fórum 4ever ~
A fórumos szerepjátékok világa
 
"Nézd, mennyire állat ez a póló! Annyira jól állna az új karakteremen..."
 
Ha ezt hallod egy boltban, akkor valószínűleg összeakadtál pár súlyos szerepjáték-függővel. Nem kell egyből a pszichiátria számát keresgélned a tudakozóban, mert játszani jó.
Szerepjátékot játszani meg még jobb. Külön érdekes, hogy a szerepjátékoknak valójában elképesztően sok fajtája van.
 
Masszív-konzol-asztal-fórum
 
Az online és konzolos szerepjátékokat mindenki ismeri: egy virtuális környezetben kell szaladgálnunk, egyedül vagy online bekapcsolódó társakkal, és a program által szállított szörnyeket kaszaboljuk. Érdekes módon azonban nincs szükség bonyolult gépezetre és renderelt világokra az élvezetes szerepjátékhoz, elég egy baráti beszélgetés vagy egy fórum hozzá. Előbbire példa az asztali RPG (Tabletop RPG), a kilencvenes évek nagy slágere: itt a játékosok egy asztal köré ülve, beszélgetés keretében irányítotják a figurájukat, néha kockákat dobálnak a vitás helyzetek eldöntésére. A virtuális környezet felvázolásáról egy kijelölt mesélő gondoskodik, ő terelgeti a cselekményt és ő játssza el a főgonoszokat.
Újabb jelenség a fórumos RPG, ahol az asztali RPG-hez hasonlóan eredeti és komplex történeteket lehet verbális eszközökkel kibontani egy online fórumon. Az utóbbi pár évben gombamódra elszaporodtak a legkülönfélébb animés, Harry Potter, stb. tematikájú fórumos szerepjátékok; az alábbiakban ezekkel kapcsolatban próbálunk néhány alapvető infót adni a nyári unaloműzés jegyében.
 
Alapok
 
Adott egy fantáziavilág. Te, mint álmodó, ebben alkotsz meg egy figurát, akinek ezután elkezded megírni (fórumposztok formájában) a hétköznapjait. A fórumok általában úgy épülnek fel, hogy minden topik egy-egy helyszín, te pedig ezek között vándorolsz a karaktered képében, és leírhatod a figura életének krónikáját. Egyszóval ugyanaz, mint az Avatar, csak itt nem a tudatodat vetítik bele egy testbe, hanem egy fórumon kommunikálsz :)
A fórumok gyakran többszintesek, attól függően, hogy a játék milyen felépítést kíván. Helyszínek lehetnek városok, intézmények, melyek különböző alfórumokkal egészen a mosdóig szűkülhetnek. A játék értelemszerűen a legkisebb egységekben zajlik, ezek a topikok. Megkülönböztetünk In Character topikot, ami a karakterek élettere, és Off topikot, ahol szabadon cseveghetsz a többi álmodóval.
 
A karakter
 
Jobb helyeken van egy sablon karakterlap, ami meghatározza, mik azok az információk, amiket mindenképpen meg kell adnod a karidról. Le kell írnod a külsejét és pár belső jellemvonást, az élettörténetét, családi hátterét. Macerásnak tűnik, de nem az. Segít letisztázni a figurát és állandó puskaként szolgál ahhoz, hogy frappánsan és érdekesen tudj viselkedni az idegen világban. Nem kell egyből szappanoperákat írnod, nyitva hagyhatsz bizonyos kérdéseket, fogalmazhatsz homályosan. Azt sem szabad elfeljtened, hogy mindenki változik, így a karaktered is. A lényeg a folyamaton van. Elég valószínűtlen, hogy egy metál lady egyik napról a másikra rózsaszín plázacicává fajuljon.
A tartalmi szabályokon túl vannak bizonyos formai követelmények, melyeket a hozzászólásaidban illik betartani. A leírásokat és a karaktered cselekvéseit két csillag (*...*) közé szokás írni. Az avatarod szavait írhatod új sorban, minden jelölés nélkül, vagy a könyvekben szokásos módon kötőjellel, míg a gondolatokat hullámos vonallal (~) szokás jelölni.
 
Példa:
*Márk épp a folyosón sétálgat, mikor egy hatalmas szőrcsomó vágódik ki elé az egyik teremből.*
~Mi a fene?~
*Közelebb sétál, és megállapítja, hogy nem ufóval van dolga, csak egy dagadt macskával.*
- Hát te meg hogy kerülsz ide?
*Persze a szőrmóknak esze ágában sincs válaszolni.*
 
Érdemes elolvasni az egyes fórumokon a szabályzatot, mert a jelölések változhatnak.
A "mellékszereplőket" - konyhásnéni, taxisofőr, stb. - általában szabadon mozgathatod a hozzászólásaidban, de arra ügyelj, hogy mások karakterét ne rángasd ide-oda az álmodó beleegyezése nélkül. Ha valaki másról írsz, illik feltételes módban fogalmazni, és meghagyni a szabad választás lehetőségét.
 
Végtelen távlatok
 
Innentől már csak a képzelet szab határt a játéknak, és időnként a mesélők közbeírásai, melyek befolyásolhatják egy helyzet kimenetét. Mesélők inkább az asztali szerepjátékokon alapuló fórumokon lelhetők fel, a fanfic-szerű fórumos játékok sokkal szabadabbak. Érdemes több fórumot kipróbálni, akár ugyanabban a témában.
Olyan ez, mint amikor az ember nekiáll doujinshit rajzolgatni. Hiába láttad már a sorozatot, filmet ötször, olvastad a mangát vagy a könyvet kilnecszer, valami mégis hiányzik. Néha mindenkire rátör az érzés, hogy szeretne egy fantasztikus történet részese lenni, és erre tökéletesen alkalmas a fórum. Ha nagyon belejössz, készítetsz a karijaidnak blogot, vagy akár egy második fórumot, ami tényleg csak rólad és róluk szól, a háttértörténetükről és minden egyébről, amit a képzeleted megenged. Ki tudja, lehet, hogy legközelebb a boltban már nem is akarod hívni a pszichiátriát, csak odamész, és elgondolkozva azt mondod: igen, de ez a póló az én karimon még jobban állna...
 
Szöveg: escarei
Forrás: MondoMagazin
 
Rólunk szól

Két lány vagyunk, két különböző stílussal, két felfogással, de... az évek során csiszolódtunk annyit, hogy bátran mondhassam: jó barátnők vagyunk. Rólunk tudhatsz meg egy kevéske infót az alábbi menüpontokban.

Yui

Yui23 éves, él-hal a számítógépes játékokért, a legrégebbitől a viszonylag újakig egyaránt. Kissé fiús jellemmel rendelkezik, de ez ne rettentsen el senkit! Kedves, aranyos lány, akinek egyedi stílusa van és nehezen nyílik meg. 13 éves kora óta rajzol és 2010 óta szerepjátékozik.

Elérhetőségek:

  

Yui ezt hallgatja:
-

Eliffe

Eliffe24 éves, odáig van az animékért és mangákért, mindig meglesi az újabb kincseket. Mosolygós, tipikus lánynak mondható, akit viszonylag könnyű kiismerni. Elég könnyű megbántani. Szabadidejében rajzol és igencsak ritkán, de történeket ír. 2007 óta szerepjátékozik.

Elérhetőségek:

  

Eliffe ezt hallgatja:
Selena Gomez - Kill em with kindness & Enrique Iglesias - Duele el corazon

 
Interaktív

      

Két szerkesztő van!
Yui & Eliffe

 Cserét szeretnél? Olvasd el! 

Ikonok a társalgóhoz
Játékunk ikonbázisa

 
Társaink

    
    
    
    
    

Lekerültek
Szabad ikonok

 
Az oldal két lány privát szerepjátékát
dolgozza fel, tehát kapcsolatban áll
az userekkel és a karakterekkel is.
Minden jog fenntartva!

Smile ~You and Me~ | Yui & Eliffe | G-Portál | Indulás: 2010. július 25. | Téma: Szerepjáték

2010-2017


Nézz élõ live filmet gportalon! 0-24-ben! Klikk ide! Filmek élõ live!!!!!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT