SMILE ~ YOU & ME ~
 

𝓐z álmok már csak ilyenek. Hívogatóak, káprázatosak, varázslatosak, s egy adott pontig elhisszük, hogy az a valóság. S aztán, nos, rádöbbennünk, hogy amit valóságnak hittünk, az csupán a képzeletünk műve. Ekkor jön az ébredés. Befogadjuk azt, ami valójában ott van: még akkor is, ha olykor az, amit az ébredéssel kapunk, kegyetlen. Ám, mint mindenben, ebben is van valami jó. A valóság nem mindig bizarr. Nem mindig egy horror filmre hasonlító kavalkád. Olykor akadnak olyan pillanatok, amik kiszínesítik a valóságunkat. Az életünket. Ehhez elég egy barát, vagy... egy mosoly.

~.o🌸o.~

 

 
Madárkák
Indulás: 2006-12-21
 

Szerepjáték
Fórum 4ever ~
A fórumos szerepjátékok világa
 
"Nézd, mennyire állat ez a póló! Annyira jól állna az új karakteremen..."
 
Ha ezt hallod egy boltban, akkor valószínűleg összeakadtál pár súlyos szerepjáték-függővel. Nem kell egyből a pszichiátria számát keresgélned a tudakozóban, mert játszani jó.
Szerepjátékot játszani meg még jobb. Külön érdekes, hogy a szerepjátékoknak valójában elképesztően sok fajtája van.
 
Masszív-konzol-asztal-fórum
 
Az online és konzolos szerepjátékokat mindenki ismeri: egy virtuális környezetben kell szaladgálnunk, egyedül vagy online bekapcsolódó társakkal, és a program által szállított szörnyeket kaszaboljuk. Érdekes módon azonban nincs szükség bonyolult gépezetre és renderelt világokra az élvezetes szerepjátékhoz, elég egy baráti beszélgetés vagy egy fórum hozzá. Előbbire példa az asztali RPG (Tabletop RPG), a kilencvenes évek nagy slágere: itt a játékosok egy asztal köré ülve, beszélgetés keretében irányítotják a figurájukat, néha kockákat dobálnak a vitás helyzetek eldöntésére. A virtuális környezet felvázolásáról egy kijelölt mesélő gondoskodik, ő terelgeti a cselekményt és ő játssza el a főgonoszokat.
Újabb jelenség a fórumos RPG, ahol az asztali RPG-hez hasonlóan eredeti és komplex történeteket lehet verbális eszközökkel kibontani egy online fórumon. Az utóbbi pár évben gombamódra elszaporodtak a legkülönfélébb animés, Harry Potter, stb. tematikájú fórumos szerepjátékok; az alábbiakban ezekkel kapcsolatban próbálunk néhány alapvető infót adni a nyári unaloműzés jegyében.
 
Alapok
 
Adott egy fantáziavilág. Te, mint álmodó, ebben alkotsz meg egy figurát, akinek ezután elkezded megírni (fórumposztok formájában) a hétköznapjait. A fórumok általában úgy épülnek fel, hogy minden topik egy-egy helyszín, te pedig ezek között vándorolsz a karaktered képében, és leírhatod a figura életének krónikáját. Egyszóval ugyanaz, mint az Avatar, csak itt nem a tudatodat vetítik bele egy testbe, hanem egy fórumon kommunikálsz :)
A fórumok gyakran többszintesek, attól függően, hogy a játék milyen felépítést kíván. Helyszínek lehetnek városok, intézmények, melyek különböző alfórumokkal egészen a mosdóig szűkülhetnek. A játék értelemszerűen a legkisebb egységekben zajlik, ezek a topikok. Megkülönböztetünk In Character topikot, ami a karakterek élettere, és Off topikot, ahol szabadon cseveghetsz a többi álmodóval.
 
A karakter
 
Jobb helyeken van egy sablon karakterlap, ami meghatározza, mik azok az információk, amiket mindenképpen meg kell adnod a karidról. Le kell írnod a külsejét és pár belső jellemvonást, az élettörténetét, családi hátterét. Macerásnak tűnik, de nem az. Segít letisztázni a figurát és állandó puskaként szolgál ahhoz, hogy frappánsan és érdekesen tudj viselkedni az idegen világban. Nem kell egyből szappanoperákat írnod, nyitva hagyhatsz bizonyos kérdéseket, fogalmazhatsz homályosan. Azt sem szabad elfeljtened, hogy mindenki változik, így a karaktered is. A lényeg a folyamaton van. Elég valószínűtlen, hogy egy metál lady egyik napról a másikra rózsaszín plázacicává fajuljon.
A tartalmi szabályokon túl vannak bizonyos formai követelmények, melyeket a hozzászólásaidban illik betartani. A leírásokat és a karaktered cselekvéseit két csillag (*...*) közé szokás írni. Az avatarod szavait írhatod új sorban, minden jelölés nélkül, vagy a könyvekben szokásos módon kötőjellel, míg a gondolatokat hullámos vonallal (~) szokás jelölni.
 
Példa:
*Márk épp a folyosón sétálgat, mikor egy hatalmas szőrcsomó vágódik ki elé az egyik teremből.*
~Mi a fene?~
*Közelebb sétál, és megállapítja, hogy nem ufóval van dolga, csak egy dagadt macskával.*
- Hát te meg hogy kerülsz ide?
*Persze a szőrmóknak esze ágában sincs válaszolni.*
 
Érdemes elolvasni az egyes fórumokon a szabályzatot, mert a jelölések változhatnak.
A "mellékszereplőket" - konyhásnéni, taxisofőr, stb. - általában szabadon mozgathatod a hozzászólásaidban, de arra ügyelj, hogy mások karakterét ne rángasd ide-oda az álmodó beleegyezése nélkül. Ha valaki másról írsz, illik feltételes módban fogalmazni, és meghagyni a szabad választás lehetőségét.
 
Végtelen távlatok
 
Innentől már csak a képzelet szab határt a játéknak, és időnként a mesélők közbeírásai, melyek befolyásolhatják egy helyzet kimenetét. Mesélők inkább az asztali szerepjátékokon alapuló fórumokon lelhetők fel, a fanfic-szerű fórumos játékok sokkal szabadabbak. Érdemes több fórumot kipróbálni, akár ugyanabban a témában.
Olyan ez, mint amikor az ember nekiáll doujinshit rajzolgatni. Hiába láttad már a sorozatot, filmet ötször, olvastad a mangát vagy a könyvet kilnecszer, valami mégis hiányzik. Néha mindenkire rátör az érzés, hogy szeretne egy fantasztikus történet részese lenni, és erre tökéletesen alkalmas a fórum. Ha nagyon belejössz, készítetsz a karijaidnak blogot, vagy akár egy második fórumot, ami tényleg csak rólad és róluk szól, a háttértörténetükről és minden egyébről, amit a képzeleted megenged. Ki tudja, lehet, hogy legközelebb a boltban már nem is akarod hívni a pszichiátriát, csak odamész, és elgondolkozva azt mondod: igen, de ez a póló az én karimon még jobban állna...
 
Szöveg: escarei
Forrás: MondoMagazin
 

Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték